då var det väl dags att göra en update ang kiwi

kiwi är min fina vita tik av schäfer karaktär. Hon är född 2010-02-28 och har alltid varit ett yrväder. Vi har alltid varit aktiva med spår lydnad och agility. Våra första misstankar om att hon hade ont var, ja det var en vän till mig som kom med ideén faktiskt, men vi har mer och mer sett tecknen. Hon har alltid varit stressad och mycket har varit vårat fel men det fanns även en stress som inte var troligt att vi orsakat, smärta. Hundars smärta är olik människors smärta men samtidigt lik. Vi kan berätta var det gör ont och att det faktiskt gör ont mycket tydligare. Min tjej hon biter ihop. När hon har lite ont blir hon rastlös vankar piper och vill ha mycket närhet. När hon har riktigt ont sover hon mest med lite pip där emellan.

Vi har varit hos många olika vetrinärer. Vi har röntgat, testat för fästing-sjukdomar, sköld-körteln har testats även livmodern har gjorts ultraljud på två gånger men ingen har hittat något. Nu i veckan var vi hos fysio Marie Söderström och inte ens hon kände något fel.

I detta stadie som vi är i nu börjar man fundera: inbillar vi oss? Nej jag vill inte ens lyssna på den tanken. Självklart börjar man tvivla som människa! Vi är inga gudar vi vet inte allt men jag vill inte ge upp. Jag har jobbat o tänkt o gjort allt i min väg så länge nu, jag kan inte ge upp nu när någon faktiskt lyssnar och uppmärksammar kiwis problem. De flesta vetrinärer dem har tittat på kiwi känt lite och sen bara sagt att nej jag känner inget men vi kan ju testa det här? Ja jag vill att min tös ska bli frisk men jag vill absolut veta vad som är felet innan jag eller någon annan behandlar. 

Marie lyssnade och tog in tid att grundligt känna och böja igenom kiwi. När hon sedan inte hittade något tänkte hon och gav förslag på nästa steg man kan göra. Vi fick rekomendationen att träffa en ortoped på norsholm där hon normalt sett jobbar då hon inte är konsult på jamie här i v-vik. I Norsholm kommer förmodligen ett stresstest genomföras och en muskelbiopsi. Själv vill jag även ta nya prover för fästing-sjukdomarna och kanske sköld-körteln. 

Jag hoppas verkligen på ett bra besök på norsholm och att vi snart vet vad som är fel så vi kan börja rehablitera och kiwi får börja jobba igen.

pussar från oss sålänge!

Annonser